Thursday, July 28, 2011

BERIBU SESALAN

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

(TERLALU BANYAK MEANING DALAM LAGU INI)


..............

right path or stay on the wrong path... masa dah berubah , diri ini aku pown dah berbuah... tiap kali melakukan perkara yang sama .. x terdetikkah dlm diri rasa penyelasan... mungkin ak yang lebih3 tp org lain x... ntahlah.... biarlah Allah turun bala... baru masa tue nak sedar kita nie hidup ada TUHAN....

dalam konteks diri aku sendiri.. aku terkilan atas sikap segelintir manusia yang masih main isu2 berkaitan agama... hilang akal gamaknya mempersendakan agama di hadapan masjid.. tempt suci nak beribadah... DUNIA AKHIR ZAMAN....

biarlah x memiliki apa2 dari jadi boneka tempat permainan....
biarlah dihidup dalam penderitaan dari diri dijadikan bahan persendaan...
biarlah ak keseorangan dr hidup dalm ketakutan



p/s: maaf sbb diri ini telah berubah dan x selembut ht yang dulu... ahlan wasahlan ya ramadhan... ak menunggu keajaiban bulan Mu dalam menceritakan apa yang aku tanggungkan ya Allah.. ak mohon kau berikan pertunjuk yang dapat menyedarkan diri aku yang alpa bersama3 org yang masih alpa...... ku pohon T_T

Tuesday, July 26, 2011

fuh pose2


yeaY... nampak x ak... heeee tgh potong pizza time nie....
ha.... ni gambar masa sambut bufday ak... heeeeeeee tq abg for the great pizza heeeeeekebetulan maklang dtg so sambut skali la meriah cikit.. rinmdu time nie harap ada lagi tahun depan ^_^

adey.... ^_^ sgt penat hari nie sbb bersukan... sob3x dah la pose men sampai x ingt dunia .. fatin2 paper pown hari nie adalah hr paling best sbb diberi kelapangan waktu yang sgt best pabile kelas x der perghh mmg terbaik la.. paper pown ak rasa hr nie agak letih sbb banyak tenaga yang digunakan masa men td.. micro teaching sal pj... mcm x percaya dah nak jdi cikgu lagi dua tahun... weeeeeeeeeeee sonoknya... ini bermakna dah nak kawen la nati... insyaALLAH tue pown kalo dah sampai jodoh...

heeee haaaa masa time balik td... ada jugak cita2 nak tdo.. but pastu tergoda pulak nak tgk cita ANNISSA ..... first word that came out from my mouth is sedey~! sbb per ak ckp sedey sal citer tue ialah pasal frenship yang sgt kuat... sgt adore the main actress which is ANNA .. dia nie sgt sabar, lembut hati, dan sgt penyayang... ya Allah adakah ak sekuat itu...

ok bagi pendapat aku la...
cita nie sgt banyak moral value dia.. salah satunya bercakap lah benar walaupun perkara itu pahit... sbb per ek sbb kalu kita rasa kita nak simpan something hanya utk jaga hti org lain kita x sedar sebanrnya kita dah menipu dia exspecially perkara yang sgt2 penting....nie tambah lagi hal perkahwinan yang dirahsiakan .. dah la dgn kawan baik sendiri... aduh sgt tocink bla tgk part last skali... haih.. lelaki... bersyukurlah dengan apa yang ada... semua manusia x sempurna.. kalaupown nak guankan alasan utk dpt anak.. terus teranglah biar org yang kita kahwini tue taw...mungkin dia lebih rela melepaskan anda demi utk kebahagian anda even dia terluka tp jangan sesekali menipu.. sbb once it happen.... it was the hard things to forget and forgive....
semuanya mmg ketentuan ilahi.. tp lebih baik berterus terang daripada menipu... kan berdosa jugak... .. sorry teremosi lak ak nie.. by the way... bg lelaki ambillah pengajaran wat pedoaman supaya x terbabas....

heeeeeeee bg ak jagalah persahabatan walaupun ia pahit mcm mn pown... sbb kita hidup dlm satu komuniti tapi ingatlah pepath kalau seandainya kita menginayai orag lain... x mustahil satu hr nanti orang lain akan mengkhianati kita pula... hukum karma kan tue....what goes around comes around.....

chill and all the best ....

Saturday, July 23, 2011

B.U.D.I.N

Baju kotor kena cat =( tp x per abaikan hehehehhe

haih lama rasanya x update blog.. actlyy quite bz lately ngan banayk sgt keje yang perlu disiapkan... paper pown rasa happy sbb dpt balik umah to regenerate my energy.. alhamdulillah..
tajuk entry nie berkisar pasal maksud BUDIN tu sendiri

B-Bijak
U-Utama
D-Dedikasi
I-Iman
N-Nostalgia

ok actlly tajuk netry nie mcm nama orang kan.. paper pown tanggapan org tp ak menilai dr sudut yang lain.. sonok jugak bila kadang2 leh tafsif simbolik nama org tambah3 ag nama sendiri .. hehehe =P

sebenarnya menjadi seorang guru pelatih bukan tugas yang mudah perlu ada kesabaran, keimanan dan kekuatan dalaman spiritual dan mental... so of course kena ada mental yang kuat.... paper pown sebagai seorang perempuan kadang2 rasa diri mcm down.. mungkin perlu bersihkan lagi diri ini.. ntahlah =) cuma skang perlu mencari ketenangan diri.. semoga mendapat ilham dari apa yang kutulis ini... wahai diri tunduklah dan pandang kelangit untuk lihat kebesaran Mu




Friday, July 15, 2011

satu jam saja



YEAY muka suci jer budak nerd =P
tecer wanna be... insyaAllah =P
cantik kan kasut baru




huhuhu ok entry kali ini masa tgh feel layan lagu saat terakhir.. sweet sgt lagu nie and rasa sgt mendalam maksudnya =P huhuhu actlly kita x perlu ambil masa yang banyak kalau kita sukai sesorang tetapi kita akan ambil masa yang amat panjang or entire of our life utk melupakan seseorang yang pernh hadir dlm hidup kita... hargailah apa yang kita ada.. jagailah jangan sakiti ht dia.. sbb bila keadaan dah tegar ... nasi sudah jadi bubur.... peringatan ya, hati perempuan mmg sgt lembut tapi dalam kelembutan tue ada kekerasan yang org lain x tahu dan sampai suatu ketika dia sanggup lepaskan sesuatu yang dia miliki kerana hatinya telah terlalu sakit...

so beware of ur words and attitude.... becoze for me, kita akan jumpa orang yang betul3 memahami kita hnya sekali jer dan mungkin org yang hadir selepas tue adalah org yang berbeza dan x sama =) paper pown dalam soalan hati dan perasaan semua kita kena berserah pada qada dan qadar Allah mungkin Dia dah rancang sesuatu yang terbaik untuk kita... =) amin...paper pown... semoga Allah memberi petunjuk semoga perjalanan hidupku kini dalam keredhaannya..


X PERLU MENDAMBA GADIS SEPERTI BIDADARI ANDAI DIRI X SESEMPURNA MANA ....






Sunday, July 10, 2011

azam baru even sem baru dah lama start

smile, taman bunga ~!
okey model x jadi... x per janji kite happy
cantik kan pokok pisang tue hehehehe
okey kereta x bergerak ag ~!
weeeeee, even x kurus mcm tiang sayang dirin sendiri hee
salam...
entry kali ini nak buat list tentang matlamat hidup yang mmg ntah merewang ntah ke mana... haish~! suke sgt lari wahai semangat.. tue la jd cam nie. sellu x da mood kalau nak mula something.. paper pown yang penting keazaman akan membuatkan seseorang tue akan berjaya.. actlly entry kali ini ak nak selitkan tentang kekuatan dalaman hati...

since when ak x ingt ak rasa down sgt... pastu mula la rasa cam x best x da mood nak wat paper pown but now enuf to stay without nothing to do... work hard, smart heart and got super brain is something i adore since i was young... herm... motivate, positive thinking and dicipline in watever i do is always being my guide.. harap3 pas nie kena selalu ckp kat diri yes fatin u r strong gul... without any challenge we are not develop to improvise ourself...

so pas nie kena selalu enjoy dan ceria dan paper yang penting .. ingt disipline tue penentu kejayaan di dunia dan juga akhirat amin~!



Thursday, July 7, 2011

jangan nak sgt x puas hati kat orang la dude~!

huhuhu
ok pepagi dah tajuk entry x senonoh... hahaha actlly bukan aper saje nak luahkan harapan hati tentang sifat2 manusia nie. actlly kan hidup kita nie ada hukum karma.... ok .. satu masalah terbesar manusia nie ialah suka sgt x puas hati kat orang... x puas hati kat diri sendiri tue x per gak nie... ada ja sikap, tingkah dan apa2 yang berkaitan dgn org tue mesti nak dikutuk or rasa x puas hati... aduyai.... manusia nie kategori die mmg banyak penyakit menyerang kepala.. sbb sakit mata nak tgk orang yang dia x puas hati tue.. ahhahaa actllykan daripada kita duk sebok2 x puas hati kat org tue bek kita amikkan pendekatan yang lebeh baik..x yah amik taw sal org tue... so lagi senang... x pown kalau dah digelar alim tue baik doakan...huhuhu lagi afdal x da dosa kutuk mengutuk.. padahal kadang2 org yang dia x puas hati tue lah yang selalu doakan kawan2 dia yang lain... Allah maha adil.. sekali kita wat ht org teretak.. hidup kita x kan tenang.. tentang sikap dia.. biarlah urusan dia dengan Allah .. kalau dia menggedik ker mengatal ker mengada ker itu bukan ada kaitan dengan kita semua.. soooooo amiklah pendekatan yang lebeh mudah.. lantak dia lah... "NIE KERJA X PUAS HATI, " sonok sgt kowt rasa bleh kutuk... or yang lebeh teruk lagi bermuka2... HIPOKRIT~! la weih... anyway... ntahlah rasa cam annoying gla lah tajuk entry nie... entah lah ak pown bukan baik sgt but im prefer being solo ranger drpd terjebak dengan kancah kutuk mengutuk.... agak2 lah kita bukan SEMPURNA SGT nak kutuk2 ciptaan Allah yang lain... so x yah la k.... taubat2 la banyak... " dosa dengan manusia nie selagi x selesai maka bergantungan lah dosa tue" huhuhuhu sekadar renungan ..

wassalam... =_=~!

Wednesday, July 6, 2011

Tuesday, July 5, 2011

peristiwa semalam

heeeeeeeeeee kita mulakan dengan ini



walaupun ini candid tp sayang mereka sume

huhuhu ari nie ak nak kongsi peristiwa bersejarah yang berlaku pada tarikh 4/7/2011 hari kramat semalam merupakan hari dimana ak hilang pertimbangan dengan sewajarnya sebagai seorang pelajar apabila melakukan satu kesilapan terbesar dimana ak menggunakan emosi dalam tutur kata ak.. haih kenapa la perempuan selalu nak guna emosi tp x nak guna otak... why3~!!

dan peristiwa itu telah memberi seribu pengajaran dimana hahaha nak cita lebeh3 takut itu privacy so cite tue berakhir setakt ini... hahaha

ok dalam hal ini berbalik pada topik emosi... mmg lah ditakdirkan perempuan selalu ikut emosi berbanding dengan lelaki.. haaaa sbbb apa lah kan... so moral yang perlu sendiri ak pelajari ialah kita x perlu takut kehilangan apabila kita sedia menerima kunjungan . selain tue, kita juga harus membuat pertimbangan sebelum hilang keseimbangan..

dalam konteks ini, ak dapat rasakan bahawa hidup ak lebeh bermakna andai ak menjaga emosi ak daripada nak terus burst keluar cam tue... kematangan juga merupakan satu impak yang penting sebelum membuat satu keputusan...

terima kasih sbb sudi sabar dengan karenah ak yang mengalahkan budak3... terima kasih sebab menerima ak seadannya.. tq sgt ^___^ im also proud to have all of u ~! and especially u ~!

Sunday, July 3, 2011

kalau pagi dah x da mood fuh2~!



salam...
actlly sajer bosan3 ntahlah x taw nak ceta tentang apa.. but actlly nak kongsi rahsia tentang satu benda iaitu mcm mn nak ceria pagi-pagi... ok kadang2 impak terbesar tentang mood kita adalah pengaruh di waktu paginya.. contohnya kalau situasi berada di hoster

hostel :
bla pagi2 , kena beratur dah la lambat bgn dr biasa then kena plak beratur kat toilet pastu orang mandi pulak lama... mmg comfirm akan menjejaskan mood kita pada pagi tue... suma nak bebai(bebai=mengamuk)hahaha macm apa lagi pastu mmg trus spoil mood kita la pagi tue

ok bagi situasi yang kedua ialah
rumah:
pagi2 mak dah berleter ckp anak dara kena bangn awal x leh tdoq pas subuh... perghhhhhhhhhh dengan menggunakan kaedah psiko yang mmg nak kita bgn , mak tutup kipas la, bukak lampu la... perghhh mmg menguji ketahanan mental nak stay atas katil ker nk trus bgn mandi pastu siap baju lama3 padahal tdo balik jer kekadang sampai nak pecah pintu kalau mak ketuk x terjaga... itu jugak akan spoil mood pagi ... hahahaha

so actlly macm2 teknik sebenarnya nak spoil mood pepagi buta nie.. so bg ak mmg penting la kalau situasi pagi tue adalah dlm keadaan yang sunyi tenang dan sgt nyaman..bagi mengelakkan daripada kejadian yang x diingini berlaku.. ak kat hostel antara bgn yang awal jugak la sbb nak elak dr berebut nak tunngu org sudah mandi.. bek mandi waktu bilik air kosong.. feel gle lah.. leh tgk cermin lama3 sume nak wat lama2x.. sbb rasa cm satu toilet tue ak yang punya.......hahahah pastu tue kalau kat rumah plak... menggagahkan diri pagi3 bukak tenet pas semyang subuh utk elakkan dr kipas ditutup dan mak membebel aklau rajin sapu3 sampuh dan iron baju mmg tugas rutin.. so around kul 11 lebh tuye dah leh rehat, gayut2 dan memacam lagi nak wat..........

so yang boleh dikongsikan ialah apabila korang hadapi waktu yang kritikal waktu pagi contoh cam hilang kunci nak masuk bilik masa mandi kt hostel tue lumrah hidup sampai kena mintak kat rumate nak masuk bilik hahahaha seb bek bilik ak bukn penjara kunci... nak kuar g toilet pown nak kunci bagai..huhuhu tp bgs jugak dpt elakkan dr kehilangan barang.. tp pa pa pown kalau ak dalam not in mood i prefer being alone rather then act like normal sbb nnt kesan sampingan akan terpalit kat org sian plak org yang x bersalah kalau org yang paham kita beruntunglah cube kalau org x paham kita comfirm "dia ckp ko ingt ko sorg da peel " hahahaha kan menambah masalah sooooooooooo dalam situasi nie ak mmg suka alone kalau dah sejuk nnt ak akan ok sendiri ... tp setiap org da pendekatan yang berbeza dalm handle situasi pepagi......

paper pown motivate diri sendiri tue pentng bg memupuk pemikiran yang sehat dan power... so kuasi minda kita dengan pemikiran kita sendiri bukan ikut emosi... ahahaha ak ckp jer buat x pown.. ala standard la pompuan kalau lelaki len la...

k sampai sini dulu

ceria-ceria selalu ^_____^






Saturday, July 2, 2011

arghhh susahnya



arghhhhh....... mesti pelik ja bunyi .. actlly skang tgh struggle duk dirumah sambil menjaga adik yang akan amik upsr akhir tahun ini.. punyalah mencabar... dah nama pown akak so tugasnya adalah utk memastikan setiap isi pelajaran adik dapat difahaminya dengan sepenuhnya...

actlly somethink yang quite worst ialah apabila ak terpaksa mengorbankan masa ak untuk balik rumah lagi minggu ini(bajet cam x balik jer even tiap2 minggu balik) mcm mn la nak kawen ni.. keje memerap jer kat rumah..

ok berbalik pada topik atas.. actlly it is quite difficult to manage myself well when parents exspeselly mak sbb pg endon tgk agus kawen.. (ok agus nie ialah pekerja abah ak yang dah berhenti keja setelah 9 tahun menabur bakti bekerja bersama abahku.. die baik ooooo boleh dikatakan orang harapan abahku... huhuhu so tugaS aku dirumah ini adalah utk memastikan rumah dalam keadaan yang baik dan teratur... sob3x....mak aiii mmg ssh nak jaga rumah.. so ingtlah tugas suri rumah bkn senang.. sgt memerlukan banyak kesabaran dan kene ada kekuatan fizikal.. yang penting skali kena banyak bersabar... sob~2x.. dah dua hari mak berada di endon... esk is the last day.. xsabar nak mintak ole2 dr sana... harap perjalanan mak dan abah akan diiringi dengan selamat dan tenang... moga2 dipermudahkannya...

p/s : huhuhu don`t judge a book by it`s cover...=P

mode:tired ! =_=!


first day

22/6/2011

Salam hari cam biasa menyemak kembali aa yang telah dibuat pada hari isnin dan selesa minggu nie.. ok utk kelas yang pertama masuk mmg rasa best dan happening Cuma rasa cam situasi tegang sbb maybe dah lama x berjumpa rite… so cam tuelah keadaannya… besides hari pertama nie rasa malas masih bersarang di kotak fikiranku.. huhuhu as usual jumpa classmate mmg rasa best sbb dpt dgr ceta n dapat beri ceta.. best la sbb banyak idea yang nak dibincangkan dari kisah yang seberat-beratnya kepada kisah yang seringan-ringannya.. ok sebelum terlupa, benda yang paling bersejarah dalam hidupku untuk semester ke-4 nie ialah wktu first2 nak masuk bilik menerima satu tamparan yang agak hebat.. hahaha tamparan wanita ker ape?? Acylly bukanlah ini merupakan satu ujian sbb kipas bilik tidak berfungsi dengan betul dan mengikut tertibnya.. haih lah diri kesian betul.. nak betulkan sendiri , sbb diri sendiri x da kepakaran dalam bidang elektrik hahaha… hmmm pastu terpaksalah mengemas bilik dalam situasi yang panas dan peluh x berhenti2 nak kuar… so pada masa yang sama rumate ku juga tidak x tahan dengan sitausi yang panas so kitorang pown sama2 lah berhijrah ke bilik kawan yang terdekat I mean satu aras lah sbb sng nnt kalau bgn lewat x dak la terkejaq2 nak p toilet sbb nak mandi lalalala…

Agak tough gak nak tdo bilik org coz tkut ganggu privacy org lah satu hal yang amat menakutkan hehehehe.. by the way mmg superb~! Lah bilik fazreen dan farah coz memberi peluang kepadaku utk menapak sebentar.. huhuhu

So pepagi tue mmg berazam nak g pejabat asrama mmg tekad lah jadi per nk tulis gak laporan sal kerosakan bilk.. even pg mmg paling awallah huhuhuhu.. so nak dijadikan cerita bila balik jer dr kelas tgk2 kipas bilik dah berfungsi siap diganti dengan kepas baru… cayalah~! Ehy Alhamdulillah … ^_^

So moral of the story… kita kena bersabar sbb setiap ujian sbb pasti ada hikmahnya..^___________?



Friday, July 1, 2011

sick !

even gambar nie x menggambarkan apa yang sebenar berlaku
p/s: senyum x perlu kata apa2

herm... rasa cam bengang sket hari nie
apelah asyik nak gado jer dgn die.. x der keje lain gamaknya...
haih la pnt btl 3 hari straight nak gado jer fuh rasa cam dah malas nak involve sal benda nie... ya Allah kuatkan hatiku...grrrrrr

ntahlah kadang2 pilhan x semestinya tepat..
cuma sekarang diharap dapat menerima apa2 keputusan dengan redha .. ntahlah

mood:confuse ~!