Tuesday, December 28, 2010

pssttttttttttttt


Nah amek gambar yang paling buruk skali.. lalalallala ^_^

ok entry kali nie cam dah kehabisan idea.. but then still nak post jugak.. xkira..

ok this morning.. i went with my mother to skin care clinic.. wah gempakz jerbunyinya.. actlly this is the first time i go there.. 4 sure nak tahu apa sebbnya kan.. ok actlly my skin nie quite sensitive i mean sensitive skin.. so memg lah kene jaga betul2 kalo x........teruklah akibatnya... ok penjagaan kulit nie kna dr mlm.. from the food we eat.. our hygiene.. besides our life style i mean dr segi penjagaan kesihatan... drinks a lot of water is one part that the most important so that it can keep our skin moisture naturally... okesh.. cececece bajet pakar perubatan lak dok bg ceramah sal kecantikkan ni... banyak gak petua yang diamalkan oleh orang dulu2.. sebb tue la kulit diowank nampak fair gle rrrr.. but diowank x der la cam kita skang i mean "me" yang cerewet nak makan sayur n jamu.. x pernah kowt makan jamu.. sayur pown memilih kalo boleh nak bayam2 jer.. yang sawi.. mmg out of list la...hahahaha bajet jer lah sgt..


ok about my skin type nie... mmg sah2 la dehyration skin.. i mean kulit jenis kering + sensitive.. amik padan muka... hahaha benda nie actlly wujud sejak dr dulu ag..

so for the treatment..

for sure benda asas utama iaitu:


BEDAK SEJUK^_^

hahahaha amalkan selalu insyaAllah ia adalah satu ubat yang paling mujarab bg memberi kesan yang positive tp kesan negatif pown ada jugak sbb kulit kita akan rasa kering n mengelupas.... but then guna moisturizer la kan...

so mest ada yang x tahu keistimewaan bedak sejuk.. meh nak share skit sal bedak sejuk nie.. ok

1. bedak sejuk nie sgt mujarab untuk bg kulit kita rasa sejuk.. dah nama pown bedak sejuk kan3x(hahaha)

2. Bedak sejuk jugak dapat menghaluskan kulit muka kita.. so kulit kita akan rasa licin jer.. best taw...

ingt ag satu cerita masa kecik kalau pakai bedak sejuk jer.. mesti kazen akan cakap eh muka dah macam hantu dah...(hahahaha so moral dia gunalah dalam kuantiti ala kadar yer ... jgn over nnt nak bercakp pown ssh... huhuhu sbb jd mcm mask dah .. weeeeeeee


ok sampai sini dulu .. daaa

&_&


3 comments:

Nabilah said...

weh,lama tak pakai bedak sejuk~~wuu..aku suka glerr pakai :)) tapi sekarang dah malas nak mampus..huuu~

Nurul Fatin Nabila said...

kan3x... tue la tp bedak sejuk tue boleh jd terapi muka takala muka tgh panas.. coz dia sejuk.. ko try la pakai... sure muka ko nnt mest sejuk cam ko duk kat snow.. huhuhu

Nabilah said...

hahaha..aku cam susah nak cari bedak sejuk kat cni.kena bawak dr Msia la alamtnya.